Job search online. Young interested woman browsing for work opportunities on laptop, lying in bed, free space

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vil du vide, hvordan du får foden ind på arbejdsmarkedet? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan vikarjobs kan gavne din karriere.

Vikarjobs giver bred erfaring

Har du mistet dit arbejde, eller er du lige blevet færdig med din uddannelse og søger dit først job? Så kan et vikarjob være et vigtigt trin på vejen til et fast job. Der er flere fordele ved at have prøvet kræfter med vikarjobs:

  • du får en bred erfaring
  • du lærer forskellige virksomheder at kende og opbygger et netværk
  • du får et alsidigt arbejdsliv med mange typer udfordringer
  • du udvikler dig fagligt og personligt

Bliv vikar i det offentlige

Traditionelt forbindes vikarjob ofte med reception, kantine eller lagerarbejde, men der er kommet en lang række specialistvikarjob inden for forskellige områder i den offentlige forvaltning. Har du en sundhedsfaglig eller socialfaglig baggrund, kan du med fordel melde dig ind i et vikarbureau med speciale inden for dette område. Hos Kommune Konsulenterne kan du fx blive tilknyttet vikar som socialrådgiver. På den måde får du tilbudt attraktive jobs inden for dit faglige felt samt løbende opfølgning på din trivsel på arbejdspladsen.

Hvorfor tilmelde sig vikarbureau?

Der er mange fordele ved at tilmelde sig et vikarbureau, hvis du søger vikarjobs. Vikarbranchen er vokset enormt, bl.a. fordi flere virksomheder og offentlige forvaltninger ønsker at fokusere på deres kerneopgaver og lade professionelle overtage ansættelsesprocesserne. Som jobsøgende er det også blevet populært at tilmelde sig et vikarbureau, fordi vikarerne har fået langt bedre vilkår end tidligere. Fagforeningerne støtter i vid udstrækning op om vikarbranchen med veletablerede og attraktive løn- og ansættelsesforhold.

Medbestemmelse og frihed

Mens vikarjobs for nogle er et skridt på vejen til at finde et fast job, er der andre jobtagere, der nyder friheden og alsidigheden ved vikarjobs. Man kan selv bestemme hvornår – og hvor – man vil arbejde. Det giver en stor portion frihed og medbestemmelse – og ikke mindst en række oplevekser og erfaringer, som er værdifulde for fagligheden og den personlige udvikling.