Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Støj er den usynlige fjende på kontoret – specielt hvis der er tale om et storrumskontor med mange medarbejdere og arbejdsstationer i samme rum. Det er faktisk mere end 50 % af befolkningen, der har svært ved at koncentrere sig i et åbent kontormiljø. Støj på kontoret og forstyrrelser i forbindelse med støj kan derfor koste både koncentration og effektivitet fra medarbejderne hver eneste dag.

Støj forringer koncentrationen og effektiviteten

Støj er den største synder, når det gælder koncentrationen. Det er nemlig for de fleste nærmest umuligt at koncentrere sig, når man konstant bliver forstyrret af kollegaer, telefoner, der ringer eller samtaler rundt omkring på kontoret. I gennemsnit tager det faktisk hele 25 minutter fra man er blevet forstyrret af støj til at man er tilbage på sporet med sin arbejdsopgave igen – og det er rigtig lang tid, hvis man skal have nået sine arbejdsopgaver inden fyraften. Det betyder faktisk, at man på grund af støj får forringet sin effektivitet – og det kan i værste fald føre til en del overarbejdstimer, så man når det samme, som man ellers kunne i sin arbejdstid.

Hvordan slipper man af med støj på kontoret?

Selvom du har et storrumskontor, så er håbet ikke ude. Det er faktisk muligt at gøre et storrumskontor støjsvagt, men det kræver at indretter kontoret efter det. Stilheden kommer nemlig ikke af sig selv.

En populær løsning til storrumskontoret er akustikvægge og skærmvægge, så der er en barriere mellem de forskellige arbejdsstationer, der kan tage en del af støjen. Det fjerner ikke støjen komplet, men det er i den grad med til at bringe støjniveauet ned til et niveau, hvor man rent faktisk kan koncentrere sig og få udført sine arbejdsopgaver.

En anden og mere og mere udbredt løsning er at anskaffe et stillerum til kontoret. Et stillerum er et mobilt lille kontorlokale, hvor medarbejderne kan trække sig tilbage, når de har brug for fuld koncentration. Stillerummet kan dog også bruges som mødelokale eller som grupperum, så det kan dække en del behov i et storrumskontor. Slip af med larm med at stillerum på kontoret i dag.