Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste er enige om, at julen er tiden for hygge og afslapning med mennesker, du holder af. Det er tiden hvor lækker mad, god julemusik hyggelige stunder. Når først du har fået juleferie, er der for alvor tid til at trække sig tilbage og nyde julestemningen. Men hvad skal du få tiden til at gå med, hvis du gerne vil lave noget andet end at gå rundt og høre julemusik hele ferien?

Hold filmmaraton med din familie

Film, tæpper, juleslik og en sofa er indbegrebet af julehygge. Derfor skal du holde filmmaraton med din familie eller venner. Sæt alle de der julefilm på, som I allerede har set 17 gange før, find alle mulige lækre julesnacks frem og læg jer godt til rette under et tæppe. Hvis I er trætte af at se de samme julefilm om og om igen, eller I har brug for en pause fra dem, kan I også se en helt anden film såsom den storslåede fortælling om Narnia.

Lav din egen julepynt

Juleferien er også din sidste chance for at være kreativ og lave noget ekstra pynt til dit juletræ. Vær sammen med nogle om at holde en kreativ eftermiddag, hvor I fletter julestjerner og julehjerter. Hvis ikke I kan finde ud af at lave noget af det, så find på jeres helt egen julepynt. Der er ingen regler, kun fantasien sætter grænser. Husk at sætte noget god julemusik på og nyd en brunkage til.

Ingen jul uden juleslik

Julen er den tid på året, hvor vi giver den ekstra gas med at spise alt det, som vi normalt ikke må spise for os selv. I juleferien kan du lave alle dine yndlingsjulesnacks. Det kan være f.eks. julekonfekt, brunkager, pebernødder, klejner eller havregrynskugler. Det er især hyggeligt, hvis du gør det sammen med nogle andre.