Zinfandel druer

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Zinfandel er kendetegnende som en “Californien” drue, men i virkeligheden er den faktisk fra Kroatien vindrueshistorikere (- det er ikke deres teknisk rigtige navn, men det kalder vi dem altså lige her) spores sorten tilbage til 1820’erne, da den blev importeret fra en østrigsk planteskole og bragt til sted på østkysten af ​​USA. I ”Gold Rush”-tiden i midten af ​​1800’erne fandt Zinfandel sin vej til vestkysten. I slutningen af ​​1800’erne var “det” druen, dels på grund af dens produktivitet og robuste forfatning. Selv under alkoholforbuddet var Zinfandel fortsat meget populær i hjemmebrænderier, hvilket er en af ​​grundene til, at man heldigvis stadigt kan finde meget gamle Zinfandel vinstokke.

Samme drue to navne

I 1960’erne anerkendte forskere, at Zinfandel og Primitivo indeholdt samme drue- DNA. Så i 2001 lavede forskere nogle “fingeraftryk” på nogle få gamle vinstokke i Kroatien. Det viser sig, at Zinfandel er en version af en gammel drue kaldet “Crljenak Kaštelanski.” Og alligevel er det stadig kendt som den klassiske Californien drue. Du kan se nogle plantager i Australien og endda Europa, men for det meste har Zinfandel været kend som Californien-drue.

Hvad med White Zinfandel?

Zinfandel er en rød drue – det har det altid været – men i 1960’erne og 70’erne foretrak amerikanerne hvidvin. Så i 1972 lancerede Bob Trinchero det, der viste sig for at være en af ​​de største succeser i vinbranchen. Ved hjælp af Zinfandesaft, med lidt tilsat sødme og i ny og næ nogle mere aromatiske hvidedruer, skød White Zinfandel i popularitet og salg.  Foregangsmændene for denne druen begyndte at beskytte vinmarkerne, især de gamle vinstokke fra før forbuddet.

Zinfandels kendetegn

Afhængigt af hvor druen har vokset, vinrankens alder og vinfremstillerens metoder, kan Zinfandel variere i sin smagsprofil. Det er en robust drue, så det er sjældent at finde en “let” Zinfandel. De typiske noter indbefatter krydderier, alle slags vilde bær, peber og læder.

Så lad os hæver glasset til den amerikanske drue fra Kroatien: Zinfandel – Skål!

Har du fået lyst til et godt glas zinfandel – så gå på opdagelse her