Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At miste sit arbejde er nok noget, de færreste af os håber på kommer til at ske. Det er altid en irriterende situation at stå uden arbejde. Man mangler pludselig noget at stå op til om morgenen og noget at få dagen til at gå med. Samtidig kan hele ens levestandard pludselig være på usikker grund, hvis man ikke hurtigt finder noget igen. Derfor har vi lavet denne guide til, hvordan du mest effektivt kommer væk fra dagpenge eller kontakthjælp og tilbage på arbejdsmarkedet, så du igen kan biddrage til samfundet, og får noget at stå op til morgenen.

 

Søg uopfordret

Du kender måske din branche ret godt, efter at du har arbejdet i den i nogle år. Derfor kan det være en rigtig god idé at være uopfordrede, og tage kontakt til virksomhederne selvom de ikke har et opslag ude på nuværende tidspunkt. Hvis du kan overbevise dem om, at du kan noget, som de pt ikke har, vil de være nødsaget til at ansætte sig. Når du har erfaring, er det altid en god idé at kunne bevise det, ved hjælp at konkrete eksempler på hvordan du tidligere har skabt værdi, og hvordan du nu vil gøre det for nogle andre

 

Brug bureauer

I dag findes der rigtig mange bureauer, der hjælper folk med at komme i arbejde ved at matche dem, med virksomheder der mangler ansatte. Det er en fordel for både virksomheder og arbejdstager. Virksomheder slipper for det arbejde, der er forbundet i at finde en ny medarbejder, og arbejdstageren bliver matchet med en virksomhed, den passer med. Som sagt findes der mange bureauer, men det kunne f.eks. være et som Adecco man kunne benytte sig af.

 

Brug LinkedIn og dit netværk

Det er altid en rigtig god idé at bruge både LinkedIn og sit netværk til at finde et nyt arbejde. Langt de fleste jobs i dag bliver besat gennem et netværk, og derfor vil du også kunne finde noget, det handler blot om at være ydmyg og spørge. Det værste man kan få er et nej.