Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I Danmark er der omkring 200.000 sommerhuse. I sommerhuse er der tæt på 20 millioner overnatninger om året. Alligevel er det faktisk langt fra alle sommerhuse, der bliver brugt til udlejning. Indenfor de sidste 10 år er der dog sket en markant stigning i antallet af udlejninger. Det er da også blevet lettere og lettere at leje sit sommerhus, og man vælger selv hvor meget arbejde, man har lyst til at lægge i det.

Gør det selv

Der er mange, der har brugt AirBnB de sidste år. Fordelen ved dette er, at du får den største del af betalingen selv. Den del af betalingen du skal aflevere er ikke så stor. Den helt store ulempe er naturligvis, at du står for dele hele selv. Hvis der opstår problemer, er det typisk også noget du selv skal bøvle med. Det er med andre ord meget langt fra den lette løsning.

Gør det sikkert og nemt

Langt den nemmeste måde er at udleje gennem et bureau. De står typisk for alt lige fra billeder af sommerhuset til rengøringen og naturligvis ikke mindst booking og betaling. Du kan med andre ord blot læne dig tilbage og modtage penge. Du bestemmer selv hvornår du vil leje det ud, så hvis du gerne vil beholde det til familien i højsæsonen eller lignende, kan du vælge at gøre dette. Et af de bureauer tilbyder udlejning af sommerhuse er Sologstrand.dk.

Økonomien i udlejning

Det kan være du har en ønsket kalkyle, der hedder, at udlejningen skal betale for banklånet på sommerhuset, så det står som en investering. Det kan naturligvis også være, at du vil tjene på det fra dag et. Disse ting er nogle du skal overveje, inden du beslutter dig for, hvor meget de skal lejes ud.

Der findes en masse skattemæssige forhold, der gør sig gældende. Disse skal du altid sætte dig ind i, så du ikke risikere et skattesmæk.