Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I det seneste år har mange af os arbejdet hjemmefra for at undgå smittespredning på kontoret – og det bliver vi nok også ved med i fremtiden. Selvom vi lige har skullet vænne os til at arbejde hjemmefra, så har mange faktisk fundet glæden ved hjemmearbejde og ønsker at fortsætte med det – i hvert fald på deltid – selv når vi er igennem pandemien. Det stiller høje krav til indretningen af hjemmekontoret. Det er nemlig din arbejdsplads, der er helt afgørende for dit velvære (både fysisk og psykisk) og din arbejdslyst. Vi har derfor her samlet 3 tips til indretning af hjemmekontor, der giver dig de perfekte rammer for hjemmearbejdet.

Hold bolig og hjemmekontor adskilt

Mange, der arbejder hjemmefra, begår desværre den fejl at arbejde fra spisebordet eller endda fra sofaen – og det er langt fra optimalt i forhold til at sikre optimal koncentration og produktivitet. Der er nemlig mange forstyrrende elementer i hjemmet, som kan påvirke din koncentration negativt, som f.eks. køleskabets summen. Det er derfor meget vigtigt, at du indretter dit hjemmekontor sådan, at din bolig og arbejdspladsen er adskilt. Ideelt ville det jo være at have et separat rum til hjemmekontoret, men det er de færreste, der har et ekstra rum til dette formål. Hvis der ikke er et ekstra rum til stede, kan du dog adskille hjemmekontoret fra resten af boligen ved hjælp af skærmvægge. Det er en fleksibel løsning, som kan bruges som skillevæg eller rumdeler – og det sikrer dig, at hjemmekontoret er et sted helt for sig selv, så du heller ikke bliver forstyrret af arbejdspladsen, når du holder fri.

Investér i ordentlige kontormøbler

Når du skal vælge møbler til kontoret, er det meget vigtigt, at du har dine behov og arbejdsopgaver i tankerne. Hvis du f.eks. kun skal bruge hjemmekontoret på deltid, kan du med fordel vælge et almindeligt skrivebord i enten træ eller glas – eller endda linoleum, hvis du ønsker en antibakteriel overflade. Hvis du dog bruger mange timer på hjemmekontoret, bør du overveje et hæve/sænke bord. Det giver dig nemlig mulighed for at variere din arbejdsstilling dagen igennem – og det kan fremme din blodcirkulation og dit velbefindende.

Uanset om du vælger et hæve-/sænkebord eller et almindeligt skrivebord til hjemmekontoret, så er det meget vigtigt, at du vælger en kontorstol med mange indstillingsmuligheder. På den måde kan du indstille stolen præcis efter dine behov.

Sikre optimal belysning

Belysningen på hjemmekontoret er meget vigtig. Forkert eller mangelfuld belysning kan nemlig betyde, at du overanstrenger dine øjne – og det faktisk tilfældet, selvom du måske allerede bruger briller. Det kan give dig unødige spændinger og føre til hovedpine – og så er det altså ikke sjovt at skulle arbejde foran computeren. Det kan du dog undgå ved at prioritere den rette arbejdsbelysning. Det bedste lys opnås ved at kombinere dagslyset med kunstigt lys. Det er derfor en god idé at du indretter din arbejdsplads således, at du sidder med siden til vinduet – og samtidig sørger for at der er enten rullegardiner eller persienner til de dage, hvor sollyset simpelthen er for kraftigt, så det ikke kommer til at genere dig. Derudover bør du have en bordlampe, som kan give dig et godt og koncentreret lys på skrivebordet.