Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Ejer du en landejendom eller arbejder du i ejendomsbranchen? Så er det måske en god ide at kende til miljøret og planret. Det er netop lige i disse brancher hvor de to retsområder spiller en stor rolle. I takt med den globale opvarmning, og at man er blevet mere opmærksom på vigtigheden i at passer på jordkloden, er det blevet vigtigt at få kendskab til disse to retsområder. Der er nemlig de senere år lavet flere og flere regler og love, som netop folk i ejendoms- og landbrugsbranchen skal opfylde og kende til. Dog kan det være svært at sætte sig ind i disse retsområder. Heldigvis findes der flere advokatfirmaer der har advokater med speciale i miljø og planret.

Hvad du kan bruge miljøret og planret til

Miljøret er især vigtigt hvis du arbejder i et landbrug. I Danmark skal landbrug, og andre erhvervsvirksomheder, have en produktionstilladelse. Denne tilladelse har meget med miljøretten at gøre, da den bliver reguleret af miljøretten. Derfor er det afgørende at du kender til dette retsområde, da det har værdi for din virksomhed, både nu og i fremtiden.

Når man ejer et landbrug, vil det også være væsentligt at kende til planloven. Planloven omfatter nemlig den lovgivning der er omkring de arealer dit landbrug befinder sig på. Der er nemlig en masse forhold og tilladelser man skal sætte sig ind i, for at kunne drive et landbrug. Her skal man nemlig tage højde for naturbeskyttelse og naturfredninger, den lokalplan og kommuneplan der er i dit område, forurening i jorden, støj, miljøansvar, overskridelse af miljøtilladelser og mange flere.

I alt dette kan være en stor mundfuld for mange. Derfor kan det være en god ide at kontakte et advokatfirma, der kan hjælpe med at få styr på disse ting.

Hver sikker på at du opfylder kravene i kommune- og lokalplanen

Et hvert område har en kommuneplan. Her er det vigtigt, at man læser den godt og grundigt igennem hvis du ejer et landbrug, eller en anden form for erhvervsvirksomhed. I kommuneplan, og i lokalplanen (hvis der er en i dit område), står der de regler og krav for hvad man må bygge og gøre på ens grund. Det er altså en udviklingsplan, hvor kommunen har sat nogle mål for udviklingen i kommunen. Her vil der være retningslinjer man skal holde sig inde for.