Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når efterårsstormen suser udenfor og huset knirker, eller foråret melder sin første fremkomst og det kribler i fingrene, for at lave husforbedringer, så kan måske tid til at give dit hus en grundig gennemgang. Det er en god idé at vedligeholde sit hus eller lave forbedringer. Et attraktivt hus tiltrækker flere kunder ved salg og skaber værdiforøgelse på sigt. Om du vælger selv at lave alle forbedringerne eller om du vælger at få råd fra eksperter, er der nogle simple ting du med fordel kan undersøge.

3 simple ting du selv kan gøre?

Gennemgå husets træværk og havehegn – er der synlige tegn på råd og svamp. Undersøg om træet trænger til en udskiftning eller om du kan nøjes med at vaske skidt og snavs væk. Når temperaturen er høj nok til maleprojekter udendørs, kan en make-over på udhænget, være en nem måde at opgradere huset på. Enten med helt nye farver eller bare klassisk hvidt, sort eller grå. Kig også på dit rækværk om det trænger til en opfriskning.

Gå op på loftet mindst en gang årligt. Tag selv et kig med en skarp lommelygte på spær og undertag. Er der sorte pletter, fugt eller dufter det indelukket? Sorte pletter er ikke altid tegn på farlig skimmelsvamp. Hvis du er i tvivl, tag en tømrer med på loftet som kan gennemgå alle spær og tagkonstruktioner. En tømrer er specialist i at tjekke råd og svamp og kan hurtigt se om der er løse tagsten eller om der mangler isolering. Få også tjekket dine skotrender, om rufakittet sidder som det skal, da du risikerer regnvandet løber ind under tagstenene.

Er der synlige algepletter på dine fliser eller dit tag? Vil du gøre brug af gør-det-selv-metoden, kan du leje eller købe en specielmaskine fra dit lokale byggemarked. Nogle flisemaskiner renser med bæredygtigt skum og er skånsomt for miljøet. Vil du hellere have professionel hjælp kan du bestille et algefirma til opgaven.

Stor husforbedring – lav omkostning

Måske du har overvejet renovering af dit hus? Selv mindre forbedringer kan gavne. Nogle vælger ovenlysvinduer for at skabe mere lys mens andre vælger en ny karnap i stuen eller køkkenet. På en nem måde får du skabt mere lys i rummet. Fordelene ved en karnap er de ekstra kvadratmeter du får i huset og en hyggekrog i rummet. En håndværker kan nemt rådgive og vejlede i placering af karnappen og rådgive i hvilke mulige størrelser. En del mindre lejligheder i både Danmark og udland, har allerede fået tilføjet en karnap for netop at optimere antal kvadratmeter og få mere lys ind i rummet.