Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Under corona er der mange, der har kastet sig over diverse projekter – alt fra praktiske ting til små kreative eksperimenter. Især inden for musikken, er der kommet mange amatørprojekter produceret i Lydstudie.

Meget tid at slå ihjel

I krisesituationer må man samles om noget, der kan give energi i en hverdag, der er fyldt med den ene dårlige nyhed efter den anden. Hver gang man troede, at det hele så lysere ud, kom endnu en restriktion, der mindskede kontakten med ens medmennesker. Og så står man pludselig og har en masse rum og tid, man skal have fyldt ud. Dette tomrum kan føre til meget alt efter, hvilken person man er. Der er mange, der så sit snit til at rette øjnene mod de interesser, man måske ikke havde tid til at dyrke under normale omstændigheder. Disse interesser så forskellige ud. Nogle havde brug for bare at rendyrke pausen fra hamsterhjulet ved at koble fuldstændig af, og andre hev fat i drømme og projekter og så muligheden til at udleve alt dette. Fælles ved dette var, at mange havde brug for at søge tryghed i noget, så den ufrivillige pause ikke kom til at føles altoverskyggende.

Projekter man kan lave derhjemme

Selvom man kan føle sig begrænset af, at man har skulle forholde sig til at gøre mere derhjemme under corona, kan man altså blive overrasket over, hvor meget, der egentlig kan lade sig gøre. Man kan endda få helt nye øjne på, hvor mange muligheder, der er lige foran en, men som man normalt vælger at opsøge andetsteds. Hvis man er en kreativ sjæl, kan man udfordre mulighederne derhjemme. B.la. kan man give sig i kast med indspilning og produktion. For at bygge sit eget lydstudie skal der ikke så meget andet til end en mikrofon, en computer og et vilkårligt produktionsprogram – så kan man komme langt. Uanset hvad resultatet af produktet bliver, er det god tidsfordriv at have gang i noget kreativt, der kan fjerne fokus fra alt det kedelige og triste, og her er især musik et opmuntrende aspekt.