Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At sidde og arbejde i et åbent kontormiljø kan være både positivt og negativt. Der vil altid være nogle udfordringer ved at være mange mennesker samlet på den måde. Dog er der forskellige ting, der kan gøres, så det kommer til at fungere så bedst som muligt.

Dæmp støjniveauet på kontoret

Én af de helt store ulemper ved åbne kontorer med flere mennesker er, at der kan være rigtig meget støj. Når der er meget støj, er det rigtig let at blive ukoncentreret, og så kan det tage lang tid at finde fokus igen. Desuden er det nemt at blive rigtig hurtigt træt i hovedet. Det er ikke nemt at bekæmpe støj, men ved at sætte nogle gulvskærmvægge op og indrette lokalet bedre, kan støjniveauet blive lidt bedre. Det bedste er at blive bedre til at tage hensyn til hinanden og måske forlade lokalet, hvis der skal snakkes i telefon.

Kom lettere igennem dagen med gode møbler

Når alle skal sidde og arbejde i flere timer, er det vigtigt at sidde behageligt. Det er nemlig rigtig nemt at få ondt kroppen, hvis du sidder dårligt en hel dag. Derfor er det altid værd at investere i nogle gode skriveborde og kontorstole f.eks. Det er rigtig rart at kunne både stå op og sidde ned og arbejde, så derfor er det helt oplagt med hæve/sænke-borde.

Skab et godt indeklima

I et lokale med mange mennesker kan der nemt blive indelukket og dermed et dårligt indeklima. Hvis det skal undgås, er det nødvendigt med udluftning jævnligt i løbet af dagen. Det er også langt rarere at sidde og arbejde i et friskt lokale med godt indeklima. Hvis ikke almindelig udluftning er nok, kan man være sikker på at få et godt indeklima ved hjælp af et klimaanlæg.