Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du problemer med smerter fra hælen og under foden? Hvis du er vant til at løbe eller gå meget, er der en risiko for, at du kan udvikle en såkaldt hælspore. Hvis du giver dig til at søge mere efter det, kan det også være, du kan finde steder, der omtaler det som plantar fascitiis. Det er en tilstand, som ikke er særligt behagelig, for hver gang, du sætter foden i jorden, vil du kunne mærke smerten fra hælen, fordi der er opstået kalkvækster på din hæl.

For at finde en løsning på problemet, så du kan holde ud at gå rundt til hverdag, kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig indlæg til skoen, der er specifikt rettet mod hælsporer. Det giver din fod en helt anden form for støtte, end en sko alene kan klare det, og du vil forhåbentlig opleve en bedring, så du ikke døjer med de samme smerter, som ellers kan virke enormt frustrerende.

Sørg for gode sko helt generelt

Det er ikke kun din hæl, der har brug for støtte, det har hele din fod, og specielt undersiden af foden er udsat, når den skal bære vægten af kroppen. Derfor er det også vigtigt, at du vælger sko med omhu. Selvfølgelig kan man sagtens have et par sko uden støtte, som for eksempel kommer på til fester eller andre begivenheder, men de sko, du går ture i eller løber i, bør altid passe godt til din fod, så du ikke får skader.

Noget af det, der er en god idé at kigge efter, er sko med svangstøtte, hvor du ikke risikerer, at den midterste del af foden falder sammen, så du falder indad, når du går. Det er noget af det, der kan være med til at forebygge skader i både fødder og knæ.