Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er i dag normalt at håndværkere og andre professionelle fagfolk arbejder med batteridrevet el-værktøj, da det giver mere bevægelsesfrihed i forhold til maskiner med ledning. Langt de fleste håndværksapparater fås i dag som en batterimodel, blandt andet plæneklippere, bore-/ skruemaskiner, kædesave, vinkelslibere, fugepistoler, borehamre og meget, meget mere. Tidligere var det måske nødvendigt at arbejde med 230V el-værktøj for at få en bedre styrke og arbejdstid ud af maskinen, men batteriteknologien har længe været god nok til, at det ikke længere er tilfældet. Dog kan det være en fornuftig idé at have mere end et opladet batteri klar inden du går i gang. På den måde undgår du ladetid midt i arbejdet med at bore huller. Heldigvis er det også normalt i dag med hurtigladere til professionelt udstyr.

Et batteri til flere maskiner

Ofte er det ikke nødvendigt at købe al dit el-værktøj inklusiv et eller flere batterier. Holder du dig til et værktøjsmærke, selvom du har brug for flere typer værktøj, kan de nemlig typisk dele batterier. Mange producenter tilbyder værktøjspakker med flere stykker batteribrevet værktøj, men kun 2-3 batterier og en lader. Det gør det også billigere at erstatte opslidte batterier, hvis du kun har brug for en type. Du kan for eksempel søge online efter et Stihl batteri, hvis du anvender produkter fra den producent.

Genopladelige batterier fremfor engangsbatterier

Elektriske apparater har du sikkert mange af i hjemmet, lige fra badevægten til fjernsynet og kaffemaskinen. De fleste af dem har du nok sat direkte i stikkontakten, men el-apparater der bruger batterier indgår nu i vores hverdag i mange forskellige udformninger. Nogle apparater har ligefrem indbygget batteri, hvilket gør dem nemme at genoplade. Er det nødvendigt at isætte eksterne batterier, overvej at købe genopladelige batterier i stedet for engangsbatterier, for eksempel af typen AA og AAA. Det kan der både være en økonomisk og en miljømæssig fordel i.