hundetræning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Måske overvejer du at købe en hund, eller måske er du allerede en heldig hundeejer. Uanset hvad vil du helt sikkert gerne give din hund den bedste tilværelse overhovedet. For at din hund får det bedst muligt, er der dog nogle få ting, du kan gøre.

Hundens første tid

Inden din nye hund skal flytte ind, kan det være en god ide at gøre dit hjem så sikkert som muligt for hunden. Det betyder altså, at du skal fjerne alle ledninger, sko og andet fra gulvet af, som hvalpen kan komme i nærheden af. Hvalpe har nemlig lyst til at begynde at bide i sådanne ting, som kan ligne legetøj. Det kan også være en god ide at lave en indhegning i jeres have, så hunden kan lege og hygge sig derinde, uden du skal bekymre dig om, hvorvidt hvalpen er på vej væk eller ej. Hunde og hvalpe elsker nemlig naturen, og de elsker at være udenfor. Dertil er det vigtigt dig og din familie engagerer sig i jeres nye hvalp. Det kan være ved at lege med den, eller inkludere den i familiens daglige gøremål og hygge. På den måde vil huden allerede fra starten af føle sig som en del af flokken.

Hvilke regler skal der være for hunden?

Dertil kan det være en god ide at have nogle regler for jeres nye hvalp på plads fra starten af. Altså nogle regler som skal gælde for hunden i hjemmet. Skal hunden for eksempel have adgang til hele huset, eller er der bestemte områder, som skal være hundefri? Må jeres hund gerne hoppe op på møbler og i sengen, eller skal den holde sig på gulvet? Dertil kan det også være en god ide at have en gå-ansvarlig, så hunden gåtur aldrig bliver glemt. Det kan forvirre en hvalp, hvis forbud og opdragelse ikke er konsekvent, så vær enige om, hvad der skal gives tilladelse til, og hvad der ikke er okay. Dertil er det lovpligtigt i Danmark, at alle hunde over fire måneder skal bære et hundetegn med ejerens navn og adresse på. På den måde kan folk finde frem til ejeren, hvis nu hunden skulle løbe hjemmefra eller forsvinde. Vil du vide mere om reglerne for hundetegn, kan du læse online, hvor du også kan finde et flot hundetegn til din nye hund.

Hundens første nat

Det kan være en god ide at tage en madras og sove på den ved siden af hundens soveplads, de første par nætter. Sæt tid af til at nusse og lege med hunden, så den kan være tryg og sikker på dig i løbet af de første par nætter. Hunde kan nemlig blive kede af det, hvis de ikke er i nærheden af deres flok. Det kan også være en god ide at have et tæppe eller andet med fra dens tidligere ejer. Så kan duften fra tæppet være med til at berolige hunden og gøre den endnu mere tryg.