wine family

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange af os går op i den vin vi drikker. De velsmagende væsker kan give meget, til en hvilken som helst middag. Mange tror, at det hele ligger i en bestemt drue, eller måske den ofte høje pris. De ting er vigtige, men måske er der mange der overser en af de vigtigste ting ved at nyde god vin. Et smukt og godt vinglas. Vinglasset er faktisk en stor del af oplevelsen, selvom mange undervurderer dets betydning.

Glasset i din hånd

Når det kommer til vinglas, er formen og tykkelsen på glasset i centrum. Formen afspejler den type af vin du drikker. Drikker du en rødvin, vil det glas du drikker af være større end hvis du drak en hvidvin. Hvis du drikker en mousserende vin, vil du foretrække at drikke den af et glas med en helt anden form. Formen på glasset er ikke til pynt, det er en essentiel del af oplevelsen.

Glasset er så tyndt som muligt. Det er en prestigesag for en fabrikant at kunne lave glasset så tyndt, fordi smagen bliver mere tydelig. Det har nok noget at gøre med, at man typisk drikker vin i meget små slurke. Den slurk du tager, bliver hurtigt til en helt masse glas, og bare en smule vin, hvis du ikke drikker af et tyndt glas.

Hvorfor denne form?

Formen på vinglas har meget med duft at gøre. Målet med et vinglas er, at der, så naturligt som muligt, kommer cirkulation i luften i glasset. På den måde ilter glasset vinen, som kommer til at smage bedre efterhånden som der kommer luft til. Det er derfor vinglasset har sin karakteristiske form. Det siges, at hvis man drikker vin af et plastikkrus, vil det ikke smage af forfærdeligt meget. Hælder man derefter vinen over i et vinglas, vil det pludselig smage og dufte af meget mere.