Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er i den grad sandsynligt, at du i løbet af dit liv kommer til at ændre taget på en bolig, måske endda flere. Selvom en udskiftning af taget ofte vil være et projekt, der ikke indeholder så meget fysisk arbejde fra din side af, er der stadig mange forskellige ting, du skal tage stilling til. Alt dette skal gøres på den bedst mulige måde, så du er sikret en god oplevelse med renovationen af dit tag.

Få økonomien til taget på plads

Det giver lidt sig selv, at et nyt tag ikke er gratis – faktisk kan det godt være et af de lidt dyrere boligprojekter, men det kommer an på størrelse, måde og materiale. Det kan altså godt lade sig gøre at gøre det lidt billigere.
Du skal dog alligevel uanset prisen have styr på pengene til taget. Hvordan du gør det, afhænger meget af din egen finansielle situation.

Størrelse og område

Når du skal have nyt tag, kan det være flere forskellige steder. Det kan være selve din bolig, der skal have nyt tag, men det kan f.eks. også bare være til at overdække jeres terrasse eller udestue. Det er en god ide lige at kortlægge, hvor stort et areal der skal have nyt tag, fordi det gør alting meget nemmere i forhold til aftaler med håndværkere og indkøb af materialer.

Find det helt rigtige materiale til dit tag

Som det gælder med alt muligt andet, har du mange forskellige materialer at vælge imellem, når du skal have nyt tag. Det er forskelligt, hvilket tag der passer bedst til forskellige projekter. F.eks. vil de normale teglplader ofte være rigtig god til selve huset, mens andre plader, f.eks. disse trapezplader, kan være gode som overdæk eller til udestuen, fordi de giver adgang til en hel del naturligt lys.