Hvorfor drikker vi ikke mere champagne i Danmark?
Du har med garanti nydt en flaske champagne på et eller andet tidspunkt i dit liv. Måske er det endda noget, du har oplevet regelmæssigt i årenes løb. Alligevel kan det næppe siges at være en drikkevare, du har indtaget meget. For hvis du følger de mest almindelige vaner omkring denne mousserende vin, så er det nok sjældent, at den kommer i glasset hos dig. Hvorfor egentlig? Dette spørgsmål stiller vi i denne artikel, så læs med.
Champagnens historie
For at forstå hvorfor vi overhovedet drikker champagne, når vi gør, kan vi se på vinens historie.
Det er en mousserende vin, der stammer fra Frankrig. Faktisk stammer den fra den helt særlige Champagneregion i Frankrig. Hvis den ikke stammer derfra, kan den slet ikke kaldes champagne.
Med andre ord så er det altså en særlig vin, der udelukkende produceres i én særlig del af verden. Alligevel er det en vin, som drikkes overalt på kloden. Det er altså begrænset, hvor mange tørster, man kan slukke med denne ene vin. Som du nok kan forestille dig, påvirker det også prisen.
Den til tider høje pris er blandt andet med til at give vinen dens dekadente omdømme. Derfor er det altså også noget, de fleste vil forbinde med særlige lejligheder. Det er dog ikke det eneste, der spiller ind på vinens ry.
Traditionelt set er det også en vin, der har været brugt til meget storartede begivenheder. I 496 blev den første konge af Frankrig faktisk kronet under en brusende champagneregn. Med andre ord har vinen altid spillet en særlig rolle på de store mærkedage – derfor gør den det endnu.
Flere festlige begivenheder
Herhjemme er champagnen ofte brugt til nytår, bryllup eller måske studentergilder. Det er nemlig særlige begivenheder, der kalder på noget usædvanligt.
Der står dog intet i vejen for at finde på flere festlige anledninger til champagne.