Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mit hår er blødere end nogensinde

I går var jeg i bad efter at jeg havde gået og ordnet have. Jeg var godt beskidt, men jeg elsker også at rode godt rundt nede i jorden, finde regnorme og den slags, komme lidt tilbage til naturen.

Jeg er en af de mænd, der er så heldige at have håret i god behold. Faktisk har jeg en virkelig god manke. Det takker jeg skaberen for hver anden dag. Jeg bruger også kun miljøvenlige midler til min kropshygiejne. Derfor bruger jeg også en shampoo bar fremfor at bruge de mange plastikbøtter med flydende shampoo. Hvis jeg skal bruge balsam til, bruger jeg naturligvis en balsam bar. Herom kan der ikke herske tvivl. Mit hår bliver blødt, og jeg er også blevet en blød mand, og det er godt.

Tilbage til naturen

I det hele taget tror jeg på, at vi skal træde et skridt tilbage, et skridt tilbage til naturen. Hver eneste gang jeg træder ud i min have, tænker jeg meget på, at jeg også skal træde et skridt tilbage i ærbødighed over den moder natur, som jeg så allerydmygst forsøger at imitere her i min lille have.

Haven og huset passer ikke sig selv

Det kræver sin mand

Det kræver virkelig sit at passe både hus og have. Især når man er kommet lidt op i alderen. Om det er hus eller have, der kræver mest, afhænger meget af årstiden. Mit hus er en murermestervilla i Vanløse, og den har et par år på bagen. Til gengæld er det virkelig kram. Nu, hvor jeg selv er en forholdsvis ældre herre, har jeg forstået at sætte stor pris på ældre ting. Da jeg var yngre betød det ikke så meget for mig, eller omvendt, var det faktisk lidt til gene for mig, hvis noget var ældre. Jeg brød mig slet og ret ikke om gamle ting. Som om det var en slags fornærmelse. Jeg har måske været en meget umoden mand alt for længe. Nu har jeg det helt anderledes. Måske vil jeg faktisk vove mig til at sige, at jeg har udviklet mig til at være en ganske moden mand her i min alder af 62 år. Måske var det også på tide.

Modenhed og miljøbevidsthed

For mig at se hænger modenhed og miljøbevidsthed sammen som ærtehalm. Den måde, jeg og min kone har indrettet vores hus og have på hænger også samme med vores passion for at passe på miljøet. Vi har lært, at vi ikke er alene på den her jord, og at vi er ansvarlige for de kommende generationers liv her på kloden. De kommer til at bære på et enormt tungt ansvar, og jeg vil gøre alt for at gøre det bare en lille smule lettere for dem; ikke blot for at lette mit eget hjerte, men for vitterligt at hjælpe.