Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dette indhold er sponsoreret.

Enhver rytters mareridt er sommerens største irritation hos de fleste mennesker: insekter. Fluer, hestebremser, klæg og andre insekter er både til stor gene for rytteren såvel som for hesten. Men frygt ej. Der findes heldigvis en masse smarte opfindelser, der kan hjælpe dig med at holde insekterne på afstand. Læs med her.

Fluemasker

Fluemasker hest kommer i mange forskellige versioner og kan være en sand life-saver, når det kommer til at holde insekterne væk fra din hests ansigt og øjne. Hestefluemasker kommer i mange varianter. Du kan for eksempel vælge et fluepandebånd med velcrobånd og frynser, som beskytter hestens øjne. Der findes også fluemasker, som skærmer det meste af hestens ansigt. Uanset hvilken du vælger, vil fluemasken sørge for, at irriterende fluer holdes væk fra hestens ansigt.

Insektspray

Du kan også vælge at investere i et kemikaliefrit insektmiddel til heste. Insektspray må selvfølgelig ikke sprøjtes i hestens øjne, men det er sikkert at anvende på hestens krop. Der findes mange forskellige effektive insektmidler til heste. Fællesnævneren er, at insektspray er en midlertidig løsning og ikke holder for evigt. Du kan derfor med fordel anvende metoden sammen med de andre forslag på denne liste.

Sommerdækken

Et sommerdækken er et tyndt og luftigt dækken til din hest, der beskytter mod både solen og insekter. Det er ideelt at iføre din hest et sommerdækken, mens den står på græs eller hygger sig i stalden. Sommerdækkener er fremstillet i et åndbart materiale, så din hest ikke får det for varmt. Du kan vælge imellem almindelige dækkener og versioner, som også skærmer hestens side og mave.

Mavenet

Et mavenet skærmer din hests mave, bryst og side mod besøg fra insekter.  Det er især ideelt til heste med sarte maveregioner. Mavenet er lavet i et ultratyndt og åndbart materiale og spændes som regel med regulerbare stropper via klikspænder eller velcro. Det smarte er, at hesten kan beholde mavenettet på, mens I er ude og ride.

Insektfælder

Forhandlerne, der tilbyder hesteudstyr, har som regel også et udvalg af insektfælder, som er perfekte til at have i staldene. Du kan få giftfrie fluetape, sticky-fælder til ophængning og smarte udendørs fluefælder, der kan bruges igen og igen. Nogle af fluefælderne er engangsfælder, mens andre kan fyldes op med sticky-trap-lim og bruges flere gange. Du kan med fordel hænge fælderne ved indgange og vinduer samt ved siden at foldene i stalden. Sørg for at læse op på, om dine insektfælder er giftige, da du ellers skal sørge for at hænge dem et godt stykke væk fra hestene.