Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Lider du af den hormonelle lidelse polycystisk ovariesyndrom? Undersøgelser viser, at du gennem en sund kost og livsstil kan lindre dine symptomer. Du kan her få indblik i forskellige aspekter, du kan overveje at afprøve for at opnå lindring.

Hvad er Polycystisk ovariesyndrom?

Polycystisk ovariesyndrom er en hormonel lidelse, der er karakteriseret ved en række symptomer og hormonelle ubalancer, der kan have indflydelse på kvindens menstruationscyklus, fertilitet og generelle helbred.

  • Kvinder med PCOS kan opleve uregelmæssig eller manglende ægløsning, hvilket kan påvirke deres evne til at blive gravid.

  • Hyperandrogenisme, der refererer til en øget produktion af mandlige hormoner, herunder testosteron, hvilket kan føre til symptomer som overdreven hårvækst, akne og hårtab.

  • Æggestokkene kan udvikle små cyster, der er fyldt med væske. Disse cyster kan forstyrre ægløsningen og bidrage til hormonelle ubalancer.

Konsultation med en PCOS diætist

At arbejde sammen med en diætist eller sundhedsekspert, der har erfaring med lidelsen, kan være gavnligt for dig. En skræddersyet PCOS kostplan kan du få sammensat af en diætist, der tilpasser din PCO kostplan ud fra dine individuelle behov og giver vejledning om kosttilskud. Se her, hvordan du kan booke en tid hos en diætist.

Fysisk aktivitet og god søvn

Fysisk aktivitet kan bidrage til at regulere din hormonbalance og øge insulinfølsomheden. Et godt råd er derfor, at du overvejer at prioritere motion i din dagligdag. Stress kan påvirke hormonbalancen og forværre symptomerne på PCOS, hvorfor det vigtigt at prioritere afslapning. Også en god søvnkvalitet er vigtig, da søvnproblemer kan forværre symptomerne.

PCOS kost med lavt glykæmisk indeks

En PCO kost med lavt glykæmisk indeks kan hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauet og forbedre insulinresistensen, som er en fælles udfordring for kvinder med lidelsen. Spis komplekse kulhydrater fra fuldkorn, frugt, grøntsager og bælgfrugter frem for raffinerede sukkerholdige fødevarer samt sunde proteinkilder og sunde fedtstoffer i din kostplan.