Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes ikke noget mere generende end at have gener der hæmmer din hverdag. Et sted hvor mange oplever smerter eller problemer er i deres fødder. Vi bruger vores fødder hver eneste dag, og det er derfor en stor lidelse og problem, hvis der opstår skader og gener i fødderne. Smerte i fødderne opstår som oftest ved dårligt fodtøj, der ikke passer til dine fødder og trædevaner. Udover fodtøjet er en hyppig årsag til smerte i fødderne en nedsunken forfod. At have en nedsunken forfod kan medføre smerter ved aktivitet, og derfor vil indlægssåler til nedsunken forfod være et værdifuld køb.

Indlægssåler kan forebygge fodskader og nedsunken forfod

Hos de fleste danskere der oplever smerter i fødderne, skyldes det en nedsunken forfod. Ofte oplever man problemer med en nedsunken forfod med alderen. Det forekommer, da muskler og ledbånd bliver ældre, og dermed er dårligere til at opretholde den tværbue i forfoden, der skåner dig mod smerter, når du bruger dine fødder. Yderligere skyldes en nedsunken forfod ofte stive tæer, som en efterfølgelse af andre eller tidligere fodskader. For at afhjælpe smerten og forebygge, er det vigtigt at have fokus på støtte til foden. Derfor er indlægssåler, der er lavet præcis til nedsunken forfod, et middel der afhjælper smerten, uden at det påvirker komforten i dine sko.

Vær påpasselig med fysisk aktivitet

Mange fodskader sker grundet fysisk aktivitet. De fleste af os opdager først for sent, at vores fodtøj ikke har den rigtig pasform, eller at vi træder forkert. Det er derfor en god idé at købe sko og løbesko, der har taget højde for en nedsunket forfod, eller at købe såler der kan afhjælpe.

Smerter i fødderne sker ofte ved for hyppig eller forkert træning. Derfor bør du starte blidt ud med træningen, så du ikke overbelaster muskler og led.