Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke nogen lille beslutning at sælge sin bolig. Derfor følger der også en del ting med, du skal have styr på. Men hvor skal du egentlig starte henne, og hvad er værd at huske på i forbindelse med et hussalg?

Find den rette ejendomsmægler

Når du gerne vil sælge dit hus, skal du selvfølgelig have fundet en ejendomsmægler, der kan hjælpe dig. Det er altid en god idé at kontakte nogle forskellige mæglere og lade dem vurdere din bolig. På den måde kan du sammenligne dem og vurdere, hvem du hælder mest til. Når I skal samarbejde om at få solgt din bolig, er det også vigtigt, at I har en rimelig god kemi.

Tilstandsrapport og energimærkning

Det er altid en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport, da langt de fleste købere forventer at se sådan en. Tilstandsrapporten siger noget om, hvilke skader der er i din bolig og hvor slemme de er. I dag er det lovpligtigt at få foretaget en energimærkning af din bolig ved salg. Energimærkning af huse siger noget om energiudgifterne, der er ved en bolig. Når du skal have foretaget en energimærkning og udarbejdet en tilstandsrapport, skal du kontakte en konsulent, der kan ordne det for dig.

Når din bolig skal fremvises

Det er helt afgørende, hvordan din bolig ser ud, når den skal fremvises, eller når der skal tages billeder af den. Det er generelt sådan, at du skal forsøge at få din bolig til at fremstå så indbydende og hyggelig som muligt. Den potentielle køber skal kunne se sig selv i boligen. Derfor er det f.eks. en god idé at:

  • rydde alt op, så der ser flot og rent ud

  • fjerne alle visne eller døde planter og pynte en med frisk buket blomster i stedet

  • lufte godt ud, så der ikke virker indelukket