Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange gode grunde til, at du bør investere dine penge frem for blot at have dem stående på din bankkonto. Hvis du undrer dig over, hvordan du investerer i aktier, samt hvorfor du bør gøre det, bør du læse med herunder.

Det er nemmere, end man skulle tro, at komme i gang med at investere i aktier. Faktisk behøver du slet ikke at have forstand på aktiemarkedet, før du går i gang med at investere dine penge, selvom det er en god idé at sætte sig en smule ind i tingene – særligt, hvis du planlægger at investere mange penge.

Du kan købe aktier via flere platforme i Danmark, men de største og mest markante spillere på markedet er SaxoInvestor og Nordnet. Det er både nemt og hurtigt at komme i gang, men det kan betale sig at undersøge markedet lidt nærmere, før du kaster dig hovedkulds ud i projektet.

Hvorfor overhovedet investere dine penge?

En aktieinvestering er en god måde at få dine penge til at formere sig på. Gennem de seneste 100 år har aktier i gennemsnittet givet et afkast på omkring syv procent hvert år. Vælger du en mere langsigtet strategi, skal du forvente, at dit afkast kommer til at ligge på mellem fem og ti procent.

Aktiv investor: Når du køber dine aktier, kan du vælge mellem to grundlæggende strategier; den aktive og den passive. En aktiv investor køber aktier, fordi vedkommende har en forventning om, at de vil stige indenfor en kort tidsramme. Det vil give et højt afkast, men kan også være risikabelt.

Passiv investor: Er du derimod en passiv investor, går du efter en mere langsigtet strategi, hvor du lader dine penge stå i længere tid ad gangen. Det giver et lavere afkast, men er til gengæld en mere sikker metode, når du skal have dine penge til at vokse.

Opret en aktiesparekonto

Den nye aktiesparekonto gør, at du kun bliver beskattet med 17 % på dit afkast. Der er nogle forholdsregler, der skal tages, hvorfor den ikke er lige attraktivt for alle, men hvis du skal i gang med aktiehandel kan det bestemt betale sig. Du kan læse mere om aktiesparekontoen her.