alkohol

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rødvin er en elegant og sofistikeret drik med mange nuancer og muligheder. Det er en pragtfuld drik at nyde til godt, ofte rødt, kød, men kan også sippes på en lun sommeraften på terrassen eller i selskab med helt særlige mennesker. I årevis har rødvin opbygget en høj status som en klassisk drik, der både lægger op til samtale og debat og giver helt nye smagsoplevelser.

Perfekt til det meste

Husk altid at have rødvin på lager. Det er en god måde at imponere uventede gæster, og ved altid at have rødvin i baghånden er du klar til spontane muligheder.

Rødvin opgraderer mad helt automatisk – med et vinglas fyldt med den mørke drik bliver aftensmaden automatisk mere sofistikeret. Rødvin går fremragende til især rødt kød og kylling. Men måske er du ikke den store vinkender. Det skal du ikke bekymre dig om! Selvom den vin, du har liggende, ikke er den bedste eller mest imponerende smagsoplevelse, så giver rødvin altid mulighed for samtale om sig. Du kan snakke med dine gæster om de nuancer og toner, I kan lide eller ikke kan lide, og det alene at have en mening om vinen gør, at du ikke fremstår som helt uvidende.

Nyd vinen

Vigtigst af alt er at huske på, at rødvin er en nydelse. Du behøver ikke være vinconnaisseur eller en ekspert på området, for at kunne smage dig frem til vinens abstrakthed. Du skal bare hælde den op og nyde den. Ung rødvin bliver bedst, hvis flasken åbnes et stykke tid før den skal drikkes – på den måde får den lov til at blive iltet, og de forskellige smagskomponenter aktiveres. Ældre og gammel rødvin kan sagtens drikkes med det samme. Bedst er det altid at hælde vinen op i en vinkaraffel uden prop, så den kan komme til sin ret.