Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Strømforbruget i de danske hjem har været alt anden end faldende de sidste mange år. Der er mange mange ting der bruger mindre og mindre strøm, og bliver mere energivenlige. Samtidig flytter der også flere og flere elektroniske ting ind i vores hjem. Det er ikke unormalt at en familie på fire har fire fjernsyn. Der er et i stuen, i soveværelset og et på hvert børneværelse.

Der er også en god sandsynlighed for at i har fået flere køkkenmaskiner end i havde for 5 år siden. Sous vide, røremaskiner og lignende har for alvor gjort deres indtog. Der er med andre ord mange gode grunde til at tænke lidt mere over, hvordan vi egentlig bruger vores strøm, så vi ikke bruger mere end nødvendigt. Både for økonomiens skyld, men også for miljøet.

En af de nemmeste ting man kan gøre, er at skifte til LED frem for almindelige sparepærer, der er faktisk op mod 80% at spare på denne del. Har du eksempelvis mange spots i loftet, det kan være i køkkenet og badeværelset, hvor man ofte findet dem. Hvis du skifter disse til LED Spots som disse, vil du hurtigt kunne se det på el-regningen.

Derudover kan det være en god ide at få sat sensorer på eventuel udendørsbelysning. Der er så mange der glemmer at slukke for udendørslamper, selvom de ikke bliver brugt. En anden ide kan være en timer der slukker for alt strøm i stuen om natten, hvor det sjældent er nødvendigt at der er tændt. TV, blu-ray afspiller, anlæg og lignende. Mange af dem bruger en lille smule strøm, når de står standby. Det er ikke meget, men mange bække små bliver til mange kilowatt.

Det handler i bund og grund om at gøre det så nemt og automatisk som muligt. Jo mindre du skal tænke over det, jo nemmere er det at udføre det.