Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som studerende er pengene ofte små, og budgettet stramt. Men hvis du gang på gang tager dig selv i at låne eller mangle penge helt, er det på tide at få ryddet op i dine økonomiske vaner. Derfor byder denne guide dig nogle enkle råd til, hvordan du kan spare allerflest penge som studerende.

Køb med omtanke

Mange gange kan du ikke undgå at skulle købe nye ting – men når du gør, så gør det med omtanke. Tjek alle steder, hvor et givent produkt bliver solgt, og find det billigste. På den måde kan du faktisk spare overraskende mange penge.

Et godt eksempel er printeren. Printeren er fantastisk at have for studerende, men den er nødt til at have det rette udstyr for at kunne fungere. Med en toner virker din printer, og med en Hp CF410X toner er du sikker på, at du får noget for pengene.

Læg et godt budget

At lægge et budget er et af de mest basale ting, du som studerende kan gøre. Det er hverken for svært, matematisk eller praktisk at lægge et budget – faktisk er det rigtig let. Du kan finde meget mere inspiration til lister på nettet.

Shop genbrug

Genbrug er både godt for økonomien og planeten. Du gør dig derved klog i at købe så meget som muligt fra genbrugsbutikken – man kan nemlig få alt fra tøj og sko til service.

Nej tak til impulskøb

Impulskøb er for mange mennesker det, der tærer mest på økonomien. Impulskøb sker eksempelvis under en tur i supermarkedet, når du er sulten, eller hvis du ser en sød bluse i en butik. Selvom det ser ud til at være godt, e det vigtigt ikke at falde i – det kan nemlig spare dig mange kroner.