Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi kender dem alt for godt, de små bæster, men vi reagerer først på dem når skaden er sket. Hvem har ikke hørt måren på loftet, borebiller eller murerbier i husets konstruktion. Muldvarp, gnavere eller hvepsebo kan overraske. Pludselig ser man muldvarpeskuddet eller hører noget der gnaver i væggen. Den ubehagelige overraskelse kommer altid ubelejligt.

Når skaden er sket – gode råd til hvad du kan gøre

Muldvarpen kan lave fine mønstre i hele haven og en metode du kan bruge, for at slippe af med det ellers nuttede bæst, er at anskaffe dig en muldvarpefælde. Fælden sætter du ovenpå muldvarpeskuddet. Dernæst sæt en sort spand oven på fælden. Muldvarpe er blinde og graver lange gange under jorden. Ofte komme de op igen af et eksisterende hul. Fælden klapper og du er kvit det lille skadedyr i din ellers så flotte græsplæne. Har du fået uventede gæster i form af murerbier, er det på med havehandskerne og ellers fat i specialsprayen til murerbier. Sprayflasken kan du købe i dit lokale byggemarked. Nærstudér hvilke huller i husmuren bierne flyver ind ad og spray dernæst med flaskens indhold i hullerne. Denne metode er ikke en garanti for at bierne forsvinder, men det er dog en start. Du kan også vælge at gøre brug af en skadedyrsekspert, så du er helt sikker på du slipper af med skadedyrene.

Fordele ved en skadedyrsekspert

Der er mange fordele ved at vælge en skadedyrsekspert. For det første er du sikker på, at få den rette professionelle rådgivning af en fagekspert, der arbejder med skadedyr til dagligt. Har du for eksempel opdaget mus eller rotter, skal dette først meldes til kommunen og de har pligt til at sende en rottebekæmper. Hvis du bor på landet eller på anden vis vil være sikker på, at få rette bekæmpelse af rotter nu og her, så kan det være en idé at kontakte et privat skadedyrsfirma. Desuden er der kommet nye regler for gift til rotter. Det er ikke længere lovligt selv at anvende gift. Det vil derfor være en fordel at anvende en professionel skadedyrsbekæmper. Rottefælder findes i dag i mange forskellige udgaver. Hvis du ønsker at kunne se rotten på fersk gerning kan du købe en gennemsigtig rottefælde.