Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dette indhold er sponsoreret.

Rigtig mange hjem i Danmark, som varmes op med naturgas, får usandsynligt store regninger i vinterhalvåret. Det estimeres, at der godt og vel er 400.000 husstande i Danmark, som opvarmes med naturgas, hvoraf en stor procentdel er på udkig efter nye opvarmningsmuligheder eller små løsninger, som kan hjælpe dem med at spare penge på gasregningen. Se mere om naturgas hos de forskellige leverandører for at finde ud af, hvilken løsning der er bedst til din husstand.

Hvorfor vælge naturgas som opvarmningskilde?

Der er mange danskere, som ikke forstår, hvorfor det skal være så dyrt at vælge det miljøvenlige valg med naturgas. Naturgas er en af de billigere metoder til opvarmning af bolig sammenlignet med elvarme eller et gammelt oliefyr. Eller sådan var det i hvert fald før coronakrisen, men priserne har været svære at finde rundt i lige siden. De store prisvariationer gør det svært at se, hvordan et skift til naturgas kan være med til at nedbringe dine varmeregninger med næsten hele 35 %.

Skru ned for din gasregning med små ændringer

Hvis du allerede har gasvarme i din bolig, har du måske behov for et par små råd, som kan hjælpe dig med et nedbringe din gasregning på en anden måde. Hvis du har et ældre gasfyr, er det måske på tide, at du skifter det ud med en nyere varmepumpe. Dette er selvfølgelig en stor udgift på nuværende tidspunkt, men hvis du udskifter en gammel gaspumpe med en ny varmepumpe, vil det hurtigt kunne mærkes på dit årsregnskab på varmekontoen.

En anden god ide er at tjekke din bolig for utætheder, inden vinteren tager over. Hvis du har døre eller vinduer, som ikke holder tæt, vil du blive ved med at skrue højere og højere op for varmen, uden at det kan mærkes – undtagen på den endelige regning. Det lyder som et stort og dyrt projekt at udskifte alle døre og vinduer, men det er heller ikke sikkert, at du behøver at udskifte alle. Derfor skal du vurdere, hvor der er det største behov for udskiftning. Du kan eventuelt tage med i beregningen, hvilke rum du opholder dig mest, og så kan du vælge ud fra dette.

Hold varmen inde, men regningen på afstand

Hvis du vil sikre dig en fast temperatur i dit hjem, uden at det kommer til at have den største indflydelse på din gasregning, er der også et par råd at hente. Alt efter din boligs og families behov kan der være rum, der ikke har behov for samme opvarmning, som de primære rum i huset, hvor alle familiens medlemmer opholder sig det meste af tiden. Dertil er det også en god ide, at temperaturen er fastsat til en specifik temperatur fra start til slut. Hver gang der bliver skruet op og ned, er det også med til at påvirke dit varme- og gasforbrug. Der er altså både store og små tiltag, som du selv nemt kan implementere i dit hjem allerede i dag.