Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Tænker du også på hvordan du træffer flere bæredygtige valg for dig selv? Flere og flere af os bliver mere opmærksomme på alle de kemikalier der findes i vores hverdagsprodukter. Derfor tilvælger vi skønhedsprodukter der skåner miljø og krop. Produkter der ikke indeholder parabener og ammoniak. Flere frisører lytter til deres kunder og vælger nu at tilbyde kunderne grønne produkter.

Hårprodukter uden kemikalier

Her i Danmark bliver der større fokus på verdensmål og på hvordan vi hver især kan bidrage til bæredygtig levevis. Frisørbranchen har taget et stort kvantespring på området, ved at forske i hvordan branchen kan producere flere grønne produkter, der både lever op til kundernes ønsker og gældende kvalitetskrav.

Mange damefrisører specialiserer sig i grønne produkter og produkter uden skadelige ingredienser. Personer med tendens til allergiske reaktioner, gravide eller personer med skadet hår, vælger ofte de skadelige produkter fra. Biodynamiske og andre grønne produkter vinder frem, såsom hudplejeprodukter, tøj, strikkede karklude, nedbrydelige affaldsposer. Forbrugerne hjælpes på vej af svanemærkede produktmærkninger og Astma og allergimærkninger.

Sådan sikrer du dig at hårproduktet er EU godkendt

Det kan være en jungle at finde ud af alle mærkninger og vi som forbrugere vil gerne vide om frisørerne kan stå inde for de hårprodukter, de fører i deres saloner. Som led i at hjælpe forbrugerne, har EU lavt et nyt mærkat for bæredygtige hårprodukter. ECHOTECH sikrer at produktet er fri for blandt andet sulfater, parabener og samtidig er farvesikker. Hvis du ønsker at finde frem til en damefrisør som tilbyder en bæredygtig hårbehandling, så undersøg hvilke frisører der ligger i dit lokalområde.

Tid til forkælelse

At gøre noget godt for sig selv og for miljøet giver en dejlig følelse for sjæl og krop. En smart klipning, en ny farve eller en kurmassage, kan give et selvtillidsboost og skabe egen identitet. Ofte får man ikke booket tid til selvforkælelse, fordi dagligdagens praktiske opgaver fylder og dagene går. Mange har fornemmelsen af at selvforkælelse er ren luksus og nedprioriterer derfor denne unødvendige gode til sig selv. Måske det er tid til at forkæle sig selv med en tur i wellness eller til frisør. En investering der ofte er godt givet ud i det lange løb.