Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du tænker på asfalt, tænker du så bare på sådan en ensartet masse, som bliver lagt på vejene, fortovene eller lign? Sådan er det dog ikke, og der findes faktisk flere forskellige typer asfalt, som der bruges til vidt forskellige ting. Hvis du er nysgerrig på, hvilke forskellige typer asfalt der findes – så læs med i denne artikel.

Bærelag

Der er faktisk flere forskellige typer asfalt, som bruges når der bliver lagt nye veje. Her startes der med at blive lagt et bærelag, som er det nederste lag af asfalten. Dette lag er med til at bærer og stabilisere trykket fra den kommende trafik. Dette lag mindsker risikoen for at der sker en overbelastning af underbunden. Dette lag er lavet af grusasfaltbeton, og er den del grovere i strukturen.

Slidlag

Det andet lag asfalt, som der bliver lagt på vejene, er det der kaldes for et slidlag, som er det lag, som transportmidlerne kører på. Her findes der faktisk i denne gruppe, hele fire forskellige typer af asfalt, som der bruges – alt efter vejens forventet brug. For at nævne nogle, så er der Pulverasfalten, som bruges på lav trafikbelastede stækninger, niveauet går så helt op til Skærvemastiks, som indeholder hård bitumen, hvilket anvendes til strækninger hvor trafikbelastningen er høj.

Farvet asfalt

Man tænker nok ikke over det, men asfalt fås faktisk i flere forskellige farver. Du kan blandt andet finde steder hvor asfalten er hvid, blå eller rød. Man kan derfor sagtens være kreativ med sit asfaltprojekt, og endda danne billeder eller mønstre på det areal, hvor man skal have lagt asfalt.

Som du kan få fornemmelsen af, så er der flere forskellige typer asfalt, og der er endnu flere – end de der er nævnt her.

Har du/i et asfaltprojekt som skal sættes i værk, så kan du klikke her – og få hjælp med dit projekt.