Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Stress er noget der rammer rigtig mange danskere. Hver dag er 35.000 danskere sygemeldt på grund af et psykisk dårligt arbejdsmiljø, som kan ende ud i stress og depression. Derudover er der 430.000 danskere, som oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. Dernæst føler 500.000 danskerne sig udbrændte på jobbet på grund af stress. Ubehandlet stress forårsager over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser. Der er altså god grund til at tage stress meget alvorligt.

Pårørende

Du skal først og fremmest snakke med dine pårørende om din stress. Dette skal du både gøre for at få løftet byrden fra dig selv og for at få det sagt. Så snart det er sagt, så er det også noget lettere at håndtere. Derudover skal du også gøre det for, at dine pårørende ved at du har det svært. Når de ved det, så kan de også bedre tage hånd om dig og tage eventuelle hensyn, hvis det er nødvendigt.

Sygemelding

Hvis du er stresset, kan det ende med at du skal sygemeldes. Dette er naturligvis noget du skal snakke med din læge om. Du skal huske på, at det ikke skal være et tabu at sige fra. Det vigtigste er ens eget helbred. Derfor skal du tænke på dig selv i denne situation. Det kan også være, at du skal have hjælp udefra. Det kan være en psykolog, som kan hjælpe dig med først og fremmest at finde grunden til din stress. Indimellem er det nemlig ikke det, som man lige umiddelbart tror. Det kan derfor være godt at snakke med en udefrakommende, som ikke kender dig på forhånd og derfor ikke er forudindtaget. Derudover kan en psykolog give dig nogle værktøjer til, hvordan du kan håndtere din stress. Du kan bestille en tid ved en psykolog i Aalborg her.