Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du også altid problemer med, hvad du skal finde på at lave, når du får gæster? Det kan de fleste af os nikke genkendende til. Man føler, at man altid laver det samme. Derfor får du her 3 ideer til retter, som du kan lave.

Dampet laks med hvidvin og citrongræs

Du kan både lave den dampede laks af en hel side laks eller af laksekoteletter. Når du har kommet laksen i en bradepande, så kan du komme ingefær, koriander, hvidløg, citrongræs og chili ned med til. Dernæst hælder du hvidvin over og krydre med salt og peber. Dernæst skal du bare have den ind i ovnen. Når du skal dampe laksen, er det selvfølgelig vigtigt, at du har en dampovn. Hvis du ikke allerede har det, så kan du købe det her. Til laksen kan du eventuelt servere noget frisk pasta ved siden af.

Spaghetti carbonara med kylling

Her skal du starte med at stege bacon og kylling samt koge pasta. Dernæst skal du lave selve sovsen. Denne laves af æggeblommer, fløde, mælk, parmasan og hvidløg samt salt og peber. Dette skal forsigtigt koges og. Når spaghettien er færdig, så afdrybber du den og derefter hælder du carbonara saucen over. Dernæst vender du bacon og kylling i. Du kan eventuelt toppe med friskkværnet peber eller parmesan på toppen.

Hvis du ikke synes nogen af de to retter passer til dig og dine gæster, så findes der mange forskellige opskrifter på nettet, hvor du kan søge efter inspiration. Nogle gange kræver retterne nogle specielle ingredienser, så derfor er det en god idé at søge inspiration i god tid. På den måde kan du nå at handle ind til retten i god tid og måske endda prøve at lave retten inden du får besøg af dine gæster.