Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan af og til være en smule bekymringstungt at skulle finde en håndværker til sine bygge- eller renoveringsprojekter.

Det skyldes, at det ofte er nogle dyre projekter, vi skal have realiseret. F.eks. kan det let koste flere hundrede tusind kroner at få den perfekte tilbygning, ligesom selv indgreb på en mindre skala – som f.eks. nyt køkken eller nyt bad – kan være dyre projekter at kaste sig ud i.

Af samme årsag vil man naturligvis have, at investeringen udmunder i et flot slutresultat, der sikrer glæde i boligen i mange, mange år. Det kræver, at projektet løses med ordentlig kvalitet, inden for aftalt tid og til aftalte pris. Men hvordan finder man en håndværker, der levet op til de krav?

Spørg din omgangskreds

Hvis du skal bruge en håndværker, er det første du bør gøre at spørge din omgangskreds efter anbefalinger. Hvis du kender nogle, der har haft gode eller dårlige oplevelser med en håndværker, vil de let kunne fortælle dig om, hvad du kan forvente, hvis du kontakter det samme firma.

Det gode ved at spørge i sin nærmeste omgangskreds er, at man får et ret ærligt svar, der ikke kan være manipuleret med. Modsat f.eks. udtalelser på en hjemmeside. Desuden har du muligheden for at invitere dig selv på en kop kaffe hos den bekendte, som har anbefalet en fagperson til dig. Der kan du så passende selv kaste dit kritiske blik på håndværket og danne dig et indtryk af finish osv.

Undersøg internettet

Hvis du ikke kender nogle, der kan anbefale dig en håndværker, så fortvivl ikke. Du kan altid slå firmaerne op på internettet.

Vær dog opmærksom på, hvor du ser på anmeldelser og udtalelser, da der kan være stor forskel på legitimiteten af de enkelte anmeldelsesportaler.

Nogle portaler har opsat systemer, så kun reelle kunder kan anmelde håndværkerne, da kunderne får en unik kode med deres slutfaktura. På den måde er man sikker på, at man læser en anbefaling fra en decideret kunde.

Undersøg desuden gerne den enkelte håndværkers hjemmeside og se, præcis hvilke speciale håndværkeren har. Nogle vil være eksperter i badeværelser, mens andre har deres forcer i entrepriseprojekter eller andet.

Husk, jo bedre du gør dit forarbejde, jo bedre chance er der for et fantastisk forløb med et flot slutresultat.