hammer

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke sikkert du har haft brug for en advokat, men alle kan lige pludseligt komme ud for at skulle bruge en advokat. Der findes et hav af forskellige typer advokater.  

Personskade advokat 

Der findes blandt andet personskade advokat, som hjælper dig med at finde ud af hvad krav du har for erstatning hvis du skulle komme ud for et uheld, og finde frem til hvem der skal betale for din erstatning.  

Intellektuel ejendoms advokat  

En intellektuel ejendoms advokat sikre at en virksomhed som har patent eller copyright på et produkt, ikke bliver udnyttet eller brugt af andre uden de har fået lov. Så hvis andre virksomheder bryder patenten eller copyright sørger advokaten for at søge erstatning og føre erstatningssagen. 

Bolig advokat 

En boligadvokat støtter en køber i et boligsalg, han sørger for at papirerne er i orden, samt lave skødes skrivning og tinglyse skødet. Derudover sørger advokaten for at alle juridiske dele af handlen er på plads.  

Familieadvokat  

En familie advokat hjælper familier når f.eks. et ægtepar skal skilles, og deres værdier skal deles op. Og hvis der er børn, er advokaten med til at bestemme hvem der skal have børnene og hvor meget? 

Der findes også en lang række andre typer advokater 

Forsvar vs. Anklage advokat 

I kriminelle retssager vil der være en forsvarsadvokat og en anklage advokat. Lige meget hvilken typer forbrydelse du har lavet i Danmark, har du ret til en advokat.
Advokaten skal selvom han eller hun ved du er skyldig, stadig gøre alt for at forsvare dig og din uskyld, eller i hvert fald gøre sit til at mildne din straf, så meget som muligt.
En af landets førende forsvarsadvokater er stage som også er kendt fra TV2 programmet “Forsvar”
Hvis du vil læse mere om stage og deres forsvarsadvokater kan du gøre det her.