varmekilder

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag findes der mange metoder, hvorpå du kan opvarme dit hjem op. Der findes flere forskellige typer brændeovne, den traditionelle fjernvarme, det god gamle oliefyr, de nymoderne pillefyre osv. Men hvilken af dem giver egentlig den bedste værdi, og er det ens for alle? Det kommer vi nærmere ind på herunder.

Er fjernvarmen kun en storby ting?

Kigger man ude for storbyerne, har folk faktisk i mange år ikke haft fjernvarme tilkoblet deres hjem, men har haft andre metoder i brug. I dag er de eneste steder som fjernvarmen er standard i, altid i boligkomplekserne i de større byer. Det er uden tvivl det mest optimale valg, når det gælder boligkomplekser, da det jo er mange boliger i én og samme bygning som der alle skal varmes op, for den samme regning i lejerforeningen f.eks. Så det er, og måske forbliver altid sådan, da det er den bedste løsning til disse.

Er brændeovnen yt?

Vi har i over 100 år været store forbrugere af fyring af brænde i brændeovne, når vinteren hvert år indtager landet, og gør væggene kolde i hjemmet. Men er folk ved at gå væk fra brændeovnen, og hvorfor? Det er som om at der er en tildens for husejere at skifte den gamle brændeovn ud med pillefyret, og varme sit hjem op med denne i stedet. Flere og flere hjem som vi kommer ind i fyre i dag med pilefyr, og det er som om at tallet hele tiden stiger.

Hvorfor er pillefyret så, så populært?

Men hvorfor er sådan et pillefyr så populært? Jo, det er måske ikke så mærkeligt. Pillefyr er nemlig i dag, en hel teknologi for sig selv, og kan give husejerne en lang række fordele ved at anvendte et pillefyr. Tager vi f.eks. et kig på pillefyret Blackstar Plus, kan vi se at den kan kobles til WIFI og at du kan give den helt detaljeret instrukser på hvilke grader du gerne vil have. Så populariteten stammer formentlig for denne frihed, som den giver husejerne i de danske hjem rundt omkring.