dansk undervisning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dansk er et meget kompliceret sprog at lære, især hvis man ikke har lært det fra barnsben af. Det er derfor vigtigt at man anvender sig af nogle effektive metoder, hvis man gerne vil lære at kommunikere på dansk inden for så kort tid som muligt.

Her får du derfor en række gode råd til hvordan du kan komme godt i gang med at lære dansk, på de bedste og mest effektive metoder.

Find undervisnings videoer på nettet

Et godt sted at starte er at finde videoer på nettet, hvor du kan lære basis sætninger og ord, som du kan komme godt i gang med. De er for det meste sat op imod engelske ord og sætninger – så det er en klar fordel at du kan tale basis engelsk for dette.

Du finder videoer som både underviser dig i enkelte ord som er sat op imod engelske ord f.eks. og til front personer som giver dig basis danske sætninger, og forklare dem yderligere på engelsk. Du kan bl.a. lære at introducere dig selv på under 3 minutter.

Se danske programmer eller film

Det kan være godt at se andre dansk talende kommunikere med andre, for at se hvordan der tales til hinanden. Det er derfor et godt værktøj at se danske film og tv-programmer, da du hører rigtig mange danske sætninger i praksis, og lærer dermed hvordan du bruger dem. Du kender måske én eller to danske skuespillere som er med i udenlandske film eller tv-serier, dem kan du også finde i gode film og serier på dansk, og måske lære danske via deres roller.

Deltag på danskkurser

Én af de bedste måder at lære dansk på, er ved at deltage i et danskkursus hvor du bliver undervist er professionelle danskundervisere. Her får du både viden om det danske sprog, samt at bruge matematik og IT. Disse kurser er i de fleste tilfælde gratis, og det er derfor den mest oplagte mulighed for at blive god til at tale dansk. Du kan læse mere om kurset her.