Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være noget af et tilløbsstykke at rejse på sommerferie med hele familien. For hvordan finder man den helt rigtige destination, som har noget at byde på for både store og små? Og hvordan får I mest ud af tiden sammen?

Vi har samlet et par gode råd.

  1. Kort rejsetid

Når I skal have mest muligt ud af feriedagene, er vores anbefaling at overveje rejsetiden. Med en destination inden for Europa, er rejsetiden overskuelig, og I skal ikke kæmpe med jetlag. Et eksempel kunne være Østrig, der er skønt på alle tider af året. Her kan I både vælge at flyve eller tage turen i bil.

 

  1. Aktiviteter for store og små

Når I er landet på destinationen, skal feriedagene fyldes ud med masser af kvalitetstid og nye oplevelser. Overvej derfor om I skal på en aktiv ferie i stedet for badeferien. Det er naturligvis sjovt for børnene med en pool eller strand – og forældrene kan nyde livet på en solstol. Men med nye aktiviteter og oplevelser løftes ferien til helt nye højder.

Vi anbefaler en ferie for hele familien med masser af aktiviteter. Der skal både være noget for store og små – og som I kan være sammen om.

 

  1. Danske guider

Har I valgt en aktiv ferie med udfordringer og oplevelser i eksempelvis de østrigske bjerge, er det en rigtig god idé med kyndig vejledning. Rejs på ferie med et selskab, der tilbyder guidede ture, og som kan hjælpe med det rigtige udstyr.

Vi anbefaler naturligvis, at I kigger efter danske guider. Det skaber tryghed – også for børnene. Alle sprogbarrierer er væk og kommunikationen er klar. Det betyder meget for sikkerheden, naturligvis – men også for oplevelser i de små øjeblikke.

Med en guide, der både taler jeres sprog, kender ferieområdet og er dygtig til den valgte aktivitet, får I helt sikkert en fantastisk familieferie.

 

Det vigtigste på familieferien

Det er vigtigt at huske, at jeres ferie handler om at være sammen og skabe nye minder i fællesskab. Derfor er det utrolig vigtigt at planlægge en ferie, som hele familien kan glæde sig til – og ikke mindst se tilbage på med mange nye oplevelser i bagagen.

Og nu må I ikke lade jer skræmme af en aktiv ferie. Man behøver nemlig slet ikke løbe rundt og lave aktiviteter hele tiden. I østrigske Kaprun er der eksempelvis mulighed for at bo i gode og børnevenlige omgivelser. Her har I jeres base og udgangspunkt. Dagene kan herfra planlægges med en aktivitet hver dag eller en aktivitet hver anden dag. Det er helt op til dig og din familie.

En aktivitet behøver heller ikke foregå fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen. Et par timer i løbet af dagen, kan også være fint. Så kan I slappe af, nyde solen eller spille et spil resten af dagen.

Der findes mange spændende måder at sammensætte en aktiv ferie for familien. Det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. Så nu er det op til dig og din familie – Hvad skal I opleve?