Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alle der har et trægulv, ved at det med tiden kommer til at miste det udseende, det havde i starten. Træ er et levende materiale. Selvom det er fældet, skåret til gulvbrædder og lagt i en et hus, så er det stadig levende. Det betyder også, at det udvikler sig, og at det kommer til at se anderledes ud med årene. Det betyder også, at det skal plejes, hvis det skal holde så længe som muligt. Ligesom alt andet levende.

Det gode er, at selvom et gulv har en del år på bagen, så kan det ofte komme til at se nyt, eller i hvert fald nyere ud, uden at der skal det helt store til. Hvis gulvet er hårdt medtaget, kan det være nødvendigt at slibe det, eller i værste fald at afhøvle det. Dette er noget man kun kan gøre et vist antal gange, da man fjerner lidt af gulvet hver gang. Der er dog stor forskel på, hvilken af disse metoder man skal bruge. Det er også forskelligt hvilken metode, der skal bruges alt efter om man har et sildebensparket som dette eller et malet eller lakeret gulv.

Igen er det dog vigtigt at huske på, at hver gang du sliber gulvet, så fjerner du lidt af det, og det er derfor også en metode, der kun kan benyttes x antal gange. Når du høvler det forsvinder der endnu mere. Det er med andre ord ikke noget, man skal gøre i tide og utide.

Man kommer langt med olie

En anden ting der kan gøre meget for udseendet, alt efter gulvtype er olie. Olie fremhæver  årestruktur og farvenuancer i træet, hvilket giver det helt nyt liv. Inden du begynder at oliere dit gulv skal du lige sætte dig ind i hvilken type olie, der passer til lige netop dit gulv. Det kommer meget an på træsorter, og farver, og om gulvet er behandlet i forvejen eller det står råt.

Med olie kommer man langt, og det kan gøre meget for udseendet, og det er ikke en stor operation, der kræver mange tusinde kroner.