Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er aldrig for sent at indarbejde aktive rutiner i dine ungers hverdag, men jo tidligere du starter, jo mere naturlig en del af deres liv bliver det.

Aktiver dem hjemme

Sæt ungerne i gang i hjemmet. Giv dem alderssvarende pligter. En 2-årig kan for eksempel godt bære sin egen tallerken over til køkkenvasken efter måltiderne og smide sit beskidte tøj til vask. Involver dem i madlavningen, sørg for de har knive og kartoffelskrællere til børn, og lad dem skrælle en gulerod. Når barnet hjælper med at holde hjemmet kørende, så får du også bedre tid og mulighed for at lege med det senere.

Hav en foldemadras at boltre jer på sammen. Leg gemmeleg. Dyrker du yoga, så lad barnet være med til dette. Hjemme er dog også der, hvor de skal have lov, tid og plads til, at slappe af med stillesiddende aktivitet.

Udeleg

Skal det være vildt så send barnet ud i haven, og gå gerne selv med. Sørg for det har en masse aktiviteter i haven, såsom sandkasse, gyngestativ og legehus. Legehuse lavet i træ holder længere, og appellerer også til barnet i længere tid end dem i plastik. Gyngestativer kan du typisk skifte gyngerne i, og dermed kan dette også bruges i mange år.

Hav nogle små mål og spil fodbold sammen. Har I plads til fangeleg er dette også en dejlig aktivitet I kan gøre sammen.

Vær aktive sammen

Lav aktiviteter sammen, hvor både du og barnet er aktivt. Orienteringsløb, OCR (forhindringsbane) løb og lignende laves ofte i familievenlige udgaver, hvor børn og voksne løber sammen. Det er motiverende for både dig og dit barn. Samtidig viser du med et godt eksempel, at det er sjovt og vigtigt at holde sig i gang.

Har du mulighed for det, så dyrk en sport uden barnet. Både dig og din partner. Så ser barnet, at det altså ikke kun er børn, der skal holde sig i gang og gå til sport. Det giver også jer selv et energiboost. Så må I skiftes til at løbe en tur, tage i fitness eller lignende.