Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nogle dage er der bare ikke noget bedre end at suse afsted på landevejene på en flot og lynhurtig racercykel. Hvis jobbet har drillet, eller hvis din dag har været lang, så kan det være en rigtig god hjælp at komme ud på sin cykel og bare lade alle bekymringerne bag sig. Samtidig er cykling en god måde at træne på, og hvis du ikke bor alt for langt fra dit arbejde, kan du jo slå to fluer med et smæk og få motion på vej til jobbet.

Racercykel vs. Almindelig cykel

En racercykel adskiller sig fra en almindelig cykel på flere punkter. Selvom det nok er de færreste, der kører på arbejde på en mountainbike, så vil man nok opleve, hvordan hjulene på en racercykel alligevel er noget tyndere end normalt. Cyklen er nemlig designet til fart og fremdrift, og derfor giver det god mening, at den så vidt muligt er udformet aerodynamisk. Mange racercykler har desuden et såkaldt gedebukkestyr, der er med til at sikre cyklen en så lav vindmodstand som muligt. Der er altså masser af fordele ved racercykler, så du skal endelig ikke holde dig tilbage fra selv at investere i én.

Hvilken en skal du vælge?

Selvom racercykler naturligvis er opbygget efter de samme principper, så er det alligevel muligt at finde mange forskellige modeller. Hvis du er nybegynder, er det nok ikke en toptunet cykel til Tour de France, du skal gå efter. I stedet skal du nok vælge en, der er lidt mindre professionel, men som til gengæld også står til en lavere pris. Hvis du planlægger at bruge cyklen hver dag, så er det desuden utroligt vigtigt, at du vælger en racercykel, hvor komforten er prioriteret. Selvom cyklen primært er designet til fart, kan du heldigvis sagtens finde en, der også er behagelig at køre på.