Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du problemer med ryg- og nakkesmerter? Oplever du ofte hovedpine og svimmelhed? Så kan det skyldes spændinger fra ryg- og nakke. Spændingerne kan nemlig blive så slemme at det udvikler sig til hovedpine og du ender med at blive svimmel.

Lav øvelser

Du kan lave forskellige øvelser, som kan afhjælpe problemet med smerter i ryg- og nakke. Du kan starte med at lave skulder løft. Dette foregår ved at du enten sidder eller står helt afslappet. Herefter trækker du skuldrene så langt om mod dine ører som du kan. Hold positionen i et par sekunder og slap af. Dette kan du gentage nogle gange.

Dernæst kan du lave halsstræk. Det kan du ved at læne hovedet lige til venstre. Når du gør dette, så kan du mærke strækket i højre side af halsen. Hold strækket her i nogle sekunder og gentag til højre side. Lav flere gentagelser af stræk til hver side.

Du kan også lave nakkestræk. Dette foregår ved at du sidder på en stol og kigger lige ud. Her kan du trække hagen ned mod halsen, så du laver en dobbelthage. Dernæst drejer du hovedet fra side til side i roligt tempo. Dette gentager du flere gange.

Holdningskorrigerende tøj

Du kan også gøre brug af holdningskorrigerende tøj. På den måde mindsker du chancen for, at du spænder op igen. Disse reducerer nemlig spændinger i kroppen og hjælper din ryg med at holde sig ret, så du ikke falder sammen. Det er nemlig ofte dette, som er vores problem. Vi falder sammen, når vi sidder ned foran en computer eller telefon. Du kan derfor med god grund supplere øvelserne med det holdningskorrigerende tøj, så du får det bedste resultat. Der er nemlig ikke noget værre end at have ondt i ryg og nakke. Du kan købe holdningskorrigerende tøj her.