Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vinteren står for døren og i nogle landsdele har sneen allerede været på kort visit. Det er derfor på tide at forberede sig på det kolde vintervejr. Du har sikkert allerede styr på vinterjakken og vinterstøvlerne til dine børn og dig selv. Har du husket at tænke på at holde din hund varm også? Der er flere forskellige problematikker for hunde, når det bliver koldt især i minusgrader. Det er blandt andet vigtigt at du er opmærksom på din hunds poter, da disse er udsatte på grund af kulden og vejsalt især. Det er specielt små korthårede hunde, som er udsatte i kulden, da de typisk ikke har samme isolerende underuld, som de langhårede. Dog skal du også være opmærksom, selvom du har en større hund, da denne også kan fryse.

Hvad kan du gøre?

Det du kan gøre, er at købe en jakke til din hund, så den bedre kan holde varmen. Du kan se et udvalg af hundejakker her. En anden ting som også er en god idé, når vejret bliver rigtig koldt, er at holde gåturene til kortere ture. Selvom din hund normalvis sagtens kan klare en lang gåtur, så kan det i minusgrader blive for meget og derfor kan du minimere gåturen. Det kan også være, at du synes det er en god idé for dig selv, når kulden står for døren. Her i vintermånederne har vi også nogle mørkere morgener og aftener. Et andet tip er derfor at få lys på din hund, når I går tur. Dette kan både være på selen eller halsbåndet. Det vigtigste er, at det kan ses både for din hund og andre trafikanters skyld. Hvis du er vant til at gå i et område uden sele, er det i disse måneder en god idé måske helt at undlade dette eller som minimum have godt med lys på din hund i tilfælde af, at der kommer andre.