Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Indretning af en spisestue, kan føles forvirrende, da du bruger en spisestue til mange forskellige ting, og det gælder derfor om at få rummet til at harmonere. Spisestuen er et rum, som bruges i det daglige, men også til de finere lejligheder såsom til familiefødselsdage.

Kom i gang

  • Sorteringsarbejdet – når du skal i gang med at indrette din spisestue, gælder det om, at få sorteret ud, hvilket dette citat er sigende omkring: ”Når der skal noget nyt ind, så skal noget gammelt ud”.

  • Kig på rummet – ønsker du en ændring f.eks. i form af farven på væggene, eller noget andet, som fanger din opmærksomhed?

  • Lav et board over det, du ønsker at skabe. Er der en vis stil eller en stemning, som du ønsker at ramme? Her vil en oplagt mulighed være at kigge på inspiration i blade.

  • Jo færre ting, jo bedre. Indretning af en spisestue, må gerne være let og ikke tung, så hvis du f.eks. har nogle gamle tunge spisebordsstole, kan du finde nogle nye her.

  • Tænk over materialevalg og belysning. Belysning spiller en vigtig faktor for indretningen, da belysningen enten kan være varm eller kold.

Slutresultatet

Når projektet med ny spisestue er fuldendt, vil du opleve en glæde blomstre i dig. For at give spisestuen det sidste touch, kan du eventuelt hænge et par plakater op på den ene væg for at skabe noget dybde og personlighed til rummet – det vil vække væggene til live idet, at der vil komme et spil op mod væggen. Stil en flot stor vase i vindueskammet med flotte fyldige blomster, da det er med til at skabe en hyggelig stemning. Ligeledes viser det, at her bliver der brugt tid på nærvær, gode snakke og grin over middagsbordet, hvor der er skabt en hyggelig atmosfære for dig og resten af familien.