Volunteer teacher helping school kids in classroom, close up

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du en af de mange unge i alderen 18-30 år med et ønske om at komme ud og rejse i længere tid? Det er helt forståeligt! Det er i sandhed helt fantastisk at få nye oplevelser – og leve på en helt anden måde end hjemme i Danmark. Mange unge vælger at komme på et udlandsophold enten som et led i deres uddannelse, som sabbatår eller som frivillig. Det er netop i disse år, hvor mange har mulighed for rykke teltpælene op – inden fast job og/eller familiestiftelse venter.

Hvordan kan jeg blive frivillige i udlandet?

Først skal du undersøge, hvilken organisation, du ønsker at lave frivilligt arbejde for. Der findes rigtig mange velgørende organisationer, som gerne vil have flere frivillige hænder. Men hvis det er et must for dig at komme ud at rejse i forbindelse med dit frivillige arbejde, så skal du indsnævre din søgning til disse organisationer. Måske har du også et bestemt formål, fx at arbejde med børn, dyr eller gøre en indsats ved naturkatastrofer eller flygtningesituationer.

Hvor kan jeg komme hen som frivillig i udlandet?

Organisationerne kan sende dig derhen, hvor der er brug for ekstra hjælp. Hvis du ikke har det godt med at komme til verdens brændpunkter, så tag et kig på andre organisationer og virksomheder, hvor du selv har indflydelse på destinationen. Save a Heart er en danskejet virksomhed, der har specialiseret sig inden for frivilligt arbejde og praktikpladser i udlandet. Her kan du pt. vælge mellem 15 spændende destinationer, hvor du kan gøre en stor forskel for børn og unge.

Personlig udvikling og en oplevelse for livet

Ved frivilligt arbejde i udlandet kan du hjælpe til på børnehjem, skoler og fritidsklubber i en helt anden verdensdel. Du udvikler dig personligt ved at rejse ud og opleve, hvordan andre mennesker på vores jordklode lever. Du lærer kulturen at kende på en helt anden måde, end hvis du blot var på en ferierejse og du gør en forskel, der kan mærkes. Både hos de mennesker, du møder – og i dig selv.