Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

For mange mennesker er sex en helt naturlig del af hverdagen. Derfor kan det hurtigt blive rigtig svært, hvis det intime af den ene eller den anden årsag ikke fungerer for dig. Men der er heldigvis hjælp at hente! Du skal ikke give op, for et godt og aktivt sexliv kan føre masser af fordele med sig. Det giver dig naturligvis mere velvære i hverdagen og kan bringe dig tættere på din partner. Ja, der er endda undersøgelser, som peger på, at et aktivt sexliv kan styrke dit immunforsvar og gøre dig mindre stresset!

Tag kontakt til en sexolog

Noget af det absolut bedste du kan gøre for dit sexliv er at tage kontakt til en sexolog. Der er masser af professionelle, som er klar til at hjælpe med lige præcis de problemer, som du står overfor. Ligegyldigt om du har brug for en henvisning til en læge eller bare en god samtale, så kan du altid finde vejledning. Det kan ganske vist godt virke lidt grænseoverskridende at tale om noget så privat med en fremmed. Du kan eventuelt tage en snak med vedkommende over telefonen først, hvis det får dig til at føle dig bedre tilpas. Det kan du læse mere om samtaler med en sexolog her.

Vær ærlig

Det er meget vigtigt at være ærlig, når det kommer til dit sexliv. Både over for dig selv og eventuelle partnere. Man kommer ikke langt med at lægge låg på sine lyster, og der er desværre ikke nogen, der kan læse dine tanker. Så selvom det måske kan virke svært og meget sårbart, så find modet og tag en snak med din partner. Vedkommende har sandsynligvis også selv nogle forslag til, hvordan jeres sexliv kan blive bedre. Og når den første snak er taget, bliver det meget nemmere at tale sammen om det i fremtiden.