Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du eller måske dine børn lyst til at prøve kræfter med gokart? Så er det bare at komme i gang, det er nemlig en sjov oplevelse.

Vil du gerne prøve kræfter med at køre gokart? Så er der heldigvis godt nyt! I Danmark er der nemlig gode muligheder for at dyrke den hurtige motorsport i de små karts, fordi der findes mange gode gokartklubber, der er gode til at tage mod deres nye medlemmer.

Men lad os bare være ærlige. Det kan godt koste en smule at komme i gang med at køre gokart. Særligt selve gokarten er en relativ dyr investering, også selvom de kan fås brugte, hvor prisen naturligvis er billigere, men hvor driftssikkerheden og hyppigheden på udskiftning af delene også kan forekomme oftere en på en ny.

Heldigvis er det ved at være almindeligt udbredt, at de danske klubber tilbyder et længere introduktionsforløb. Det har den store fordel, at man som ny kører kan finde ud af, om man overhovedet har den rette interesse i sporten til at investere i sit eget udstyr, eller om man finder ud af, det slet ikke var som forventet.

Introduktionsforløbene strækker sig typisk over et par måneder, hvor man så låner gokarten i den klub, som man er tilknyttet.

Finder man så ud af, man gerne vil dyrke sporten permanent, kan man starte med at investere i en brugt gokart, som man kan træne og udvikle sig i. Når man efterhånden får bedre styr på sine køreegenskaber, kan man så investere i sin egen nye gokart. Dertil skal man naturligvis bruge køredragt, hjelm, handsker m.m., så man overholder de påkrævede sikkerhedsforanstaltninger.

Aldrig prøvet at køre gokart? Prøv det for en dag!

Er du helt ny inden for gokart, men synes det ser meget sjovt ud? Så start med at prøve at sætte dig bag rattet hos nogle af de kommercielle gokartcentre, der findes over hele landet. Gør dig dog den tjeneste at prøve en udendørs bane, da dette vil give et mere retfærdigt billede af, hvad du kan forvente dig.

Disse centre findes over hele Danmark, og selvom interessen ikke skulle vise sig at være stor nok til at investere i sin egen racer og eget udstyr, vil der stadig vente dig en sjov dag.