Vil du vide, hvordan du læser som ordblind

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som ordblind kan du sagtens lære at læse, selvom du har svære udfordringer i dagligdagen. Det kræver naturligvis lidt mere øvelse og vilje, men det kan sagtens lade sig gøre. Flere tror, at alle ordblinde er ens, men i virkeligheden er ordblindhed noget, som alle kan rammes af. Det er altså ikke folk fra lavere social klasse, der bliver ramt af ordblindhed.

Med CD-ord kan teksten, du skal læse, blive læst op samtidig med, at du selv læser med. Det er lidt a la de gamle klassiske historier fra Disney, som mange børn havde i 90’erne. Når vi taler om børn, så er det af en helt særlig grund. Mange forbinder det at lære at læse med barndommen. Specielt hvis man skal lære at læse igen som voksen, så kan andre have tendens til at se ned på dette, fordi de selv har lært det, da de selv var børn.
Det er synd og skam, fordi det er på ingen måde barnligt eller pinligt at skulle forsøge at lære at læse som voksen, hvis man er ordblind.

I stedet bør folk, der ser lidt ned på dette handicap, anskue problematikken fra en lidt anden vinkel. Ordblinde, der benytter sig af CD-ord, forsøger ærligt og redeligt at blive i stand til at læse for bedre at kunne klare deres arbejde og bidrage til vores alles samfund.

Hvis du selv er ordblind eller kender nogen, der kunne have brug for at lære og læse mere om, hvad CD-ord er, kan du besøge eller henvise til hjemmesiden her. Her bliver det forklaret i dybden, hvordan disse CD’er kan være med til at gøre livet markant nemmere for ordblinde landet over. Dette er en af de bedste metoder til at få voksne ordblinde til at lære at læse, så de også kan bruges deres nye færdigheder i fremtiden og ikke kun kortvarigt.