Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nogen at de regninger som man helst ikke vil modtage, er den rigtige irriterende varmeregning, som af en eller andet årsag, altid synes at være alt for høj. Det er især varmeregningen for sommerhuset der er træls, da man jo ikke er der så meget, som man synes at man betaler for.

Der er selvfølgelig flere måder, hvorpå du kan spare på varmeregningen i din sommer- eller helårsbolig, og nogle er bedre end andre. Men én af de metoder som giver det størst hug i varmeregningen, er uden tvivl luft til luft varmepumpen – som går ind og omdanner luften uden for, til varm luft ind i boligen.

En luft til luft varmepumpe er faktisk en ren win win, hvis du som person også går op i at vi skal få gjort noget ved klimaet – og selv gerne vil have en indflydelse på denne. En luft til luft varmepumpe er nemlig både billig i drift, men bruger også en mere klimavenlig metode til at varme luften op med. Man siger gerne, at hvis du bruger en luft til luft varmepumpe, kan du typisk spare 50% på varmeregningen.

Hvad består en varmepumpe af?

En varmepumpe består af to forskellige dele, som er koblet sammen med hinanden. Der er en udedel, som fanger og suger luften ind i pumpen. Dertil er der også en indedel, som er den der puster den varme luft ud i det rum, som den er installeret i. Sørg for at sætte de to dele så det giver mening, ift. at varme så mange rum op som muligt. Det er klart at jo mere centralt i boligen den sættes, desto bedre.

Hvordan styres den?

Du kan indstille den ønskede temperatur på indedelen af varmepumpen, hvor den så sørger for at puster den rette mændgde varmeluft ud, til den ønskede temperatur opnås.

Hvis du vil være lidt smart, kan du købe dig en varmepumpe, hvor det er mulig at kontrollere den fra din smartphone.

Du kan også spare på vandet

Udover el kan man også spare mange penge på vand. Det kan du gøre ved at bruge en regnvandsopsamler/tønde til at samle regnvand. Dette kan så bruges til at vande med. Hvis du investerer i et husvandværk som dette kan vandet også pumpes rundt i huset (må dog naturligvis sikke benyttes som drikkevand).