Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du fået en hund? Så er det med at starte opdragelsen med det samme. Jo før jo bedre faktisk. Nogle gange kan man komme til at give lov til alt, når ens hund er hvalp fordi den er sød og lille. Det kan også være, at du synes, at det er hyggeligt, at en lille hvalp ligger oppe i sengen eller sofaen. Dog kan det være, at det er knap så hyggeligt, når den har vokset sig stor og fylder det hele. Det kan også være, at du ikke synes at det gør noget, at din hund hopper op ad dig, når du kommer ind ad døren imens den er hvalp. Når de er hvalpe, virker det nemlig ikke så voldsomt. Det kan det dog meget hurtigt gøre, når en større hund hopper op og har forpoterne på brystet af dig. Derfor skal du opdrage på din hund fra første dag.

Hvordan?

Der er flere måder du kan træne din hund på. Først og fremmest kan du bruge godbidtricket. Når du giver din hund en verbal kommando såsom sit, dæk eller lignende, så får din hund en godbid, når den har gjort, som den skulle. Hvis du synes det er en for stor opgave at træne din hund alene, så kan du gå til hundetræning med din hund. Her får I også knyttet jeres bånd sammen.

Du kan gå til hundetræning hos Jeanettes hundeskole. På Jeanettes hundeskole er der forskellige træningshold alt efter hvor gammel din hund er og hvor langt I er med træning med jeres hund. Hvis du har fået din hund fra hvalp, så er det en god ide at starte til hvalpetræning. Her får du styrket båndet mellem dig og din hvalp. Derudover lærer du at læse din hunds sprog og signaler, så du ikke misforstår din hund. Du kan læse mere her.