Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Så er du kommet til den rigtige side.

Her får du mini guiden til hvordan du kan pleje din bil – nemt og hurtigt. Alle produkter, der er anbefalet til bilpleje – kan du finde på https://bilpleje-produkter.dk

Den “daglige” pleje af bilen

Du skal naturligvis ikke pleje bilen hver dag – men den jævnlige pleje af bilen er selvfølgelig at vaske den korrekt. Herved minimerer du risikoen for at beskadige den eller give den ridser og du får samtidigt besigtiget bilen for f.eks større stenslag i rude og lak, som du skal have præventivt behandlet.

Det gør du bedst ved at vaske bilen i hånden. Til dette skal du bruge:

  • En højtryksrenser med skumlanse
  • Vakespande
  • Vaskehånd
  • En god autoshampoo
  • Håndklæde til at tørre efter med

Start med at skumme bilen ind med skumlansen og et godt forvaskeprodukt som f.eks. Auto Glanz Piste. Herved bliver der dannet et tykt lag skum på bilen, som kan opbløde fastsiddende snavs på bilen.

Skyl det af efter ca. 5 minutter med en højtryksrenser.

Herefter skal du have et par gode vaskespande med “Grit Guard” i bunden. Det kunne være Clear View vaskespande.

Tag en god vaskehånd som f.eks. Auto Glanz Microfiber Wash Mitt og bland en god pH neutral autoshampoo som Auto Glanz Pure i din vaskespand. Vask herefter bilen efter 2 spands vaskesystemet.

Slut af med at spule resterende autoshampoo af bilen og tør den herefter af med dit mikrofiberhåndklæde.

Indvendigt bør du til den daglige vedligeholdelse bruge et produkt som Soft99 Wash Mist til at rengøre særligt rat, ruder, vinyl, sæder mv. Det er et produkt, du kan bruge stort set overalt indvendigt på bilen. Søg på YouTube for se præcis hvor og hvordan du kan bruge det.

Periodisk behandling

En gang imellem skal du lidt grundigere til værks og give din bil en grundig indvendig rengøring og en polering og lakbeskyttelse. Hvor ofte kommer an på hvor mange kilometer du kører og hvor grundig du har været med den “daglige” vedligeholdelse.

Indvendigt bør du således foretage en sæderens med en sæderenser og udvendigt på du polere lakken og give fælgene en fælgbeskyttelse.

Indvendigt kan du også sagtens give bilen en aircondition rens. Derved får du fjernet bakterier i ventilationsanlægget og renset de steder i kabinen, man ikke umiddelbart kan se.

Polering af lakken gøres bedst med en polermaskine (hvor du inden har rengjort bilen for flyverust, tjære og andet nedfald), hvorefter du er klar til at give bilen en lakforsegling.

Her bør du vælge en langtidsholdbar voks eller en keramisk coating, for at få så lang tids beskyttelse som muligt, mod UV lys og nedfald, der kan beskadige lakken. Som positiv effekt vil du også opleve at det bliver væsentligt nemmere at tørre bilen af efter vask.